29 de juliol 2018
El nom del porc
Avui reivindico amb força
un mamífer molt nostrat,
del que sempre se'n fa mofa
que sempre ha estat criticat.
Però la gent molts cops s'oblida
de la seva gran bondat,
quan el poble passa gana,
cap al forn va degollat!
Se celebra una gran festa
Tothom hi està convidat!
Fins i tot la tia Pepa
que hi té un tros d'assegurat!
I és que un bon porc ibèric
és una celebritat.
Deliciós des de les potes
fins als seus llards confitats.
Que ja n'hi ha prou d'aquest color
Ningú ens dóna la raó
Ja n'hi ha prou d'aquesta olor
Un porc sempre crea enveges,
li surten competidors.
Aquests no valen la pena,
són uns mals imitadors.
Són uns porcs de bona vida,
un grup ja massa nombrós.
Tenen les butxaques plenes
i es vesteixen de senyors.
Cal tornar als nostres orígens,
ser fidels a les tradicions,
fer botifarres en família
i que el forner ens faci els llardons.
Que si un pernil ibèric,
que si llonganissa de Vic...
Una amanida catalana
ha de portar bon embotit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada